Nurdağı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Nurdağı Ziraat Odası > Haberler > Mera Kanununda Değişiklik..

Mera Kanununda Değişiklik..

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mera Kanunu'nda yaptığı değişiklikle kullanılmayan meraları ıslah edilmek şartıyla hayvancılık işletmelerinin hizmetine açacak. Bu yeni düzenleme, Türkiye'de hayvancılık faaliyetlerinin daha profesyonelce yapılması için sağlam bir zemin oluşturacak.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) Çayır Mera Yem Bitkileri Daire Başkanı Mesut Akdamar, ülkemizdeki toplam mera varlığının 12.4 milyon hektar olduğunu, bunun 8.5 milyon hektarının tespitinin yapıldığını bildirdi. Akdamar, tespit edilen mera alanı içinde tahdit edilen, yani sınırları belirlenen alanın ise 4.3 milyon hektar olduğunu kaydetti.

Yeni düzenlemeyle tahdit edilen ancak kullanılmayan 2 milyon hektar mera alanının ıslah edilmesini hedeflediklerini ifade eden Mesut Akdamar, düzenlemenin getireceği yenilikler hakkında bilgi verdi.

Mesut Akdamar, meraların yeni düzenleme öncesi de 25 yıllığına kiralanabildiğini ancak hayvancılık için zorunlu tesislerin yapılamadığını anımsattı. Akdamar, düzenlemedeki temel değişiklik kapsamında, hayvancılık için zorunlu olan bakım ve barınma tesislerinin yapılmasına artık izin verileceğini bildirdi.